Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски отдаде почит на прочут украински командир, убит в боевете в Бахмут

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога отдаде през днешния ден респект на Дмитро Коцюбайло, фамозен украински пълководец, прочут с прякора Да Винчи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9764
Командирът завоюва благосклонностите на сънародниците си, тъй като бе посветил целия си живот в битка против Русия и нейните проксита, отбелязва организацията.

Да Винчи, който беше на 27 години, оглавяваше звено, наречено " Вълците на Да Винчи ". Той беше погубен тази седмица в боевете в Бахмут, в Източна Украйна.

Ковчегът с тленните остатъци на Да Винчи бе изложен за поклонение в златокуполната катедрала " Свети архангел Михайл " в Киев. Там се появи украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, с цел да сложи цветя пред ковчега на фамозния пълководец. Придружаваше го пристигналата по-рано през днешния ден в Киев премиерка на Финландия Сана Марин.



" Боли, когато губим нашите герои. Смел, смел, мощен, предан на себе си и на страната ", по този начин Зеленски разказа Да Винчи.

На церемонията участваха и украинският министър на защитата Олексий Резников и главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни. 

Зеленски сподели, че е връчил на майката на Да Винчи - Оксана Коцюбайло, " Кръст за военни заслуги ", който той присъжда посмъртно на сина ѝ. " Ние в никакъв случай няма да го забравим и постоянно ще бъдем признателни на него ", съобщи Зеленски по отношение на командира.

Миналата година украинският президент разгласи Коцюбайло за " воин на Украйна ", като това стана преди началото на пълномащабната съветска инвазия в тази страна.

Коцюбайло играеше значима роля в боевете против проруските сепаратисти в Източна Украйна от началото на въоръжения спор през 2014 година Свързан с крайнодясното придвижване " Десен бранш ", той беше една от водещите фигури в националистическите групи в страната. Някои от тях участваха и в митингите от 2014 година, които смъкнаха от власт тогавашния проруски президент на Украйна Виктор Янукович. Критици споделят, че радикализмът и предисторията на принуждение на групите са помогнали на съветските медии да ги показват като неонацисти, заплашващи рускоговорящите хора в Украйна, показва Ройтерс. Президентът на Русия Владимир Путин оправда нашествието в Украйна с това и съобщи, че тя е единственият метод да се избави Украйна от неонацистите, подкрепяни от западните съдружници, които желаят да разрушат Русия.

Киев и Западът отхвърлят тези изказвания и разказват спора като присвояване на територии, което ще се провали.

В Русия прокремълски коментатори и ръководителят на военната група " Вагнер " Евгений Пригожин честваха гибелта на Коцюбайло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР